Prezentare IDEA StatiCa

Prezentare IDEA StatiCa

 

MODELAREA NODURILOR
noduri structuri metalice, soluție unică mondială

 

PROIECTAREA ELEMENTELOR PREFABRICATE
grinzi pretensionate, fâșii cu goluri, secțiuni compuse

 

VERIFICAREA ZONELOR DE DISCONTINUITATE
noduri structurale, pereți, console scurte, diafragme

 

Înscriere la eveniment

LOCAȚIA / DATA / ORA

Locul prezentării

București,
UTCB, FCCIA, amf. 1-2
Bulevardul Lacul Tei 124

Data

luni, 10.12.2018

Ora

16:00

LIBERTATE COMPLETĂ LA MODELAREA NODURILOR STRUCTURALE

IDEA StatiCa® Steel Connection este un program de calcul structural unic pe piața mondială pentru proiectarea nodurilor structurilor metalice conform standardelor Eurocode 3 și AISC, fără restricții în geometrie și configurația nodurilor datorită modelării cu elemente finite combinată cu metoda componentelor (denumit și CBFEM – Component Based Finite Element Method).
Sprijină lucrarea pe standarde BIM prin colaborarea cu o gamă largă de programe de specialitate CAD și CAE: AxisVM, SAP2000, ETABS, SCIA Engineer, Tekla Structures, Autodesk Advanced Steel și altele.
Funcțiunile mai sus menționate permit programului să dimensioneze orice nod structural: de la îmbinările simple până la noduri structurale mai complexe.
Fără restricții

Fără restricții

Geometrie și încărcare fără restricții

Analiză tensiuni

Analiză tensiuni

Analiză tensiuni și deformații

Analiză rigiditate

Analiză rigiditate

Calcul automat rigiditate moment-rotire

LIBERTATE COMPLETĂ LA MODELAREA NODURILOR STRUCTURALE

IDEA StatiCa Detail

IDEA StatiCa® Detail se ocupă cu părțile structurilor cunoscute sub denumirea de zone de discontinuitate, cum ar fi pereți, capete de grinzi cu secțiuni variabile, decupări, urechi de ridicare, zone de rezemare. Oferă o verificare precisă a rezistenței betonului și a armăturii, a tensiunilor și formarea fisurilor.
Noduri structurale

Noduri structurale

Întregul proces de proiectare și verificare este menținut suficient de scurt pentru a face parte din munca de zi cu zi a inginerilor și fabricanților din întreaga lume.

Detalii pentru grinzi, pereți

Detalii pentru grinzi, pereți

Nu există limite în tipul sau forma detaliilor. Fiecare geometrie poate fi definit ușor, armat și calculat așa cum cere proiectul.

Diafragme, console scurte

Diafragme, console scurte

Verificarea generală a detaliului ia în considerare interacținea tuturor solicitărilor din plan. Proiectarea se face tot timpul în siguranță.

IDEA StatiCa Detail

IDEA StatiCa Prestressing

IDEA StatiCa® Concrete & Prestressing permite o proiectare eficientă a tuturor elementelor din beton armat, prefabricat sau elementelor compuse (beton-beton), secțiunilor transversale și a detaliilor. Verificările structurale respectă atât cerințele SLU, cât și pe cele SLS, inclusiv verificarea deformațiilor ținând cont de deschiderea fisurilor. Analiza structurală a elementelor prefabricate și podurilor se efectuează ca analiză în funcție de timp cu privire la etapele construcției.
Prefabricate

Prefabricate

Introducere rapidă și simplă a datelor cu ajutorul „wizardului”, predimensionarea armăturii în timp real, șabloane generate de utilizator pentru armătură și tiranți și alte caracteristici care permit munca rapidă și ușoară. IDEA StatiCa este ghidul perfect pentru cerințele complexe ale Eurocod-ului.

Elemente pretensionate

Elemente pretensionate

Verificări inteligibile ale elementelor și detaliilor conform prevederilor codului și a unei game largi de anexe naționale. Verificări complete SLU ale podurilor, construcțiilor, rezervoarelor.

Secțiuni compuse

Secțiuni compuse

Metode de proiectare pentru utilizarea optimă a tuturor materialelor în secțiunea transversală. Simulări transparente și rezultate „white box” ce permit minimalizarea riscurilor defectelor structurale.

IDEA StatiCa Prestressing

Hotline

0742 84 23 23

REFLEX Engineering srl

www.ideastatica.ro

www.reflex-ing.ro